Elektro-Isola firar sitt 100-årsjubileum med en ny historisk identitet

Den 22 februari 2021 firar vi vårt 100-årsjubileum! Det är en fantastisk händelse som vi verkligen har sett fram emot. Av denna anledning har vi nyligen arbetat med något stort, som vi har sett fram emot att dela med er alla.

Historien som utgångspunkt 

Med utgångspunkt från den ursprungliga visuella identiteten från 1921 har vi återlanserat vår logotyp och webbplats. Vår grundare Valdemar Leth Christiansen hade följande tankar när han designade den ursprungliga logotypen:

”I mars 1921 hade vi kommit så långt att det var dags att trycka upp brevpapper för Elektro-Isola. Jag hade lagt märke till det brevpapper som Jagenburg Werke i Düsseldorf använde. Brevpappret var tryckt med ett mycket tydligt teckensnitt som var ovanligt enkelt och lättläst. Jag ville göra texten på vårt brevpapper väldigt stor eftersom jag ansåg att det var ett bra reklamelement. De stora bokstäverna skulle vara iögonfallande för kunder när de såg ett brev eller en faktura från oss, och vi använde dem i många år.”

Valdemar Leth Christiansen

Grundare av Elektro-Isola, 1921

 

Och det är just Valdemars vision om de stora, tydliga bokstäverna vi har valt att gå tillbaka till med anledning av Elektro-Isolas 100-årsjubileum.

Elektro-Isola firar sitt 100-årsjubileum med en ny historisk identitet

En hyllning till både det förflutna och framtiden

Därför hyllar vi inte bara honom och alla anställda som har hjälpt till att föra företaget ända fram till jubileet. Vi hyllar också rötterna till Elektro-Isola, och vi tycker inte att det finns ett bättre tillfälle för denna nylansering än vårt 100-årsjubileum.

Med denna nya, historiskt förankrade identitet ser vi fram emot att gå in i de nästa 100 åren för vårt familjeägda företag, och vi ser också fram emot att anta de utmaningar som framtiden kan erbjuda.

Flera nyheter

Nyheter