altText

Etronit®

När ska du välja Etronit?

Du bör välja Etronit när du behöver ett material med goda elektriska isolationsegenskaper samt medelhög mekanisk hållfasthet. Etronit är baserat på papper och tack vare avancerad teknik och mångårig erfarenhet kan vi skapa de fantastiska egenskaper som gör Etronit lämplig för ett brett spektrum av olika komponenter och applikationer.

Etronit kan även användas i miljöer med en temperatur upp till 120 °C. I kombination med låg densitet och god bearbetbarhet gör dessa egenskaper Etronit till ett mångsidigt material i många olika kvaliteter och med stora variationer i de elektriska isolationsegenskaperna.

Använd vår materialsökare för att hitta exakt den typ av Etronit du behöver. Du är självklart alltid välkommen att kontakta oss.

Papper i specialkvalitet gör skillnad

Vi använder endast papper tillverkat av utvalda träslag från Skandinavien. Dessa träslag växer långsamt och har därför längre träfibrer än andra träslag. De långa fibrerna ger papperet, och därmed också vår Etronit, den eftertraktade goda mekaniska hållfastheten.

De elektrotekniska egenskaperna påverkas också i hög grad av det papper vi använder. Under papperstillverkningen sönderdelas träet och blandas med vatten, varefter det torkas till färdigt papper.

Eftersom vatten och fukt leder elektricitet är det inte lämpligt att använda papper med högt fuktinnehåll för produktion av elektrotekniska material. Därför använder vi bara denna speciella skandinaviska papperskvalitet som har ett extra lågt vatteninnehåll, så att du garanteras optimala elektriska isolationsegenskaper när du använder Etronit.

Etronit, Etronax och G-Etronax – Vad är skillnaden?

Namnen på våra tre typer av kompositmaterial ser kanske inte så olika ut, men det finns stora skillnader. Etronit är baserat på papper, Etronax är baserat på bomull och G-Etronax är baserat på glas. Med tre väldigt olika vävtyper som grund för de enskilda produktlinjerna skapas tre mycket olika resultat.

Sammanfattningsvis har Etronit elektrotekniska egenskaper. Etronax har god hållfasthet men inga elektrotekniska egenskaper och är därför mycket lämpligt som ett mekaniskt konstruktionsmaterial. G-Etronax har fantastiska elektrotekniska egenskaper såväl som de absolut bästa hållfasthetsegenskaperna.

Jämfört med andra tillgängliga material är alla våra komposittyper extremt starka, och tack vare låg vikt och andra egenskaper som är specifika för varje material, är det alltid möjligt att hitta ett kompositmaterial hos oss som uppfyller alla dina krav.

Behöver du en skräddarsydd lösning? Vi kan hjälpa dig!

Som specialister inom högteknologisk bearbetning av kompositer erbjuder vi högkvalitativa skräddarsydda lösningar, som alltid produceras enligt dina specifika önskemål.

Eftersom vi själva utvecklar och producerar alla våra material kan vi också utveckla kundspecifika materialsammansättningar enligt dina behov. Kontakta oss för att höra mer om möjligheterna.

I materialsökaren nedan hittar du exakt den typ Etronit du behöver, och du är naturligtvis alltid välkommen att kontakta våra rådgivare som är redo att hjälpa dig att hitta precis det rätta materialet för din lösning.

Fördelar med Etronit

  • Pappersbaserad komposit
  • Goda elektriskt isolerande egenskaper
  • Lätt att bearbeta

Egenskaper

Elektrotekniska egenskaper

Lämpligt för elektrisk isolering och andra elektriska tillämpningar.

Mekaniska egenskaper

Lämpligt för tillämpningar där materialen utsätts för mekaniska belastningar.

Låg densitet

Den kompakta materialstrukturen optimerar materialets mekaniska och elektrotekniska egenskaper.

Lätt att bearbeta

Med ett material som är lätt att bearbeta är möjligheterna oändliga.

Vill du veta mer?

Prata med våra experter om toleranser, bearbetning, ytor och kundspecifika lösningar

Kontakta oss

Hitta material

Ladda ner materialöversikt för plattor som pdf
Ladda ner materialöversikt för rör som pdf
Filtrera
Din sökning gav inga resultat
Pröva att ändra sökkriterier och försök igen
Filtrera
Din sökning gav inga resultat
Pröva att ändra sökkriterier och försök igen