altText

Kullagerhållare

Kullagerhållare möjliggör maskinrörelser

En kullagerhållare är konstruerad och tillverkad för användning tillsammans med ett kullager. Kullager används i en mängd olika tillämpningar och finns i många olika typer. Vi producerar främst kullagerhållare för spindellager, som är en typ av höghastighetskullager. Höghastighetskullager används bland annat i många olika industriella maskiner, inklusive bearbetningsmaskiner.

Oavsett om det gäller höghastighetskullager eller andra typer av kullager, är syftet med ett kullager att minska rotationsfriktionen och därigenom säkerställa bästa möjliga rörelse i alla riktningar. För att uppnå denna effekt spelar kullager en avgörande roll. Kullagret är fäst vid kullagerhållaren vilket bidrar till att minska friktionen, och gör därmed att rörelsen i maskinen glider utan problem.

Eftersom kullager ofta används i applikationer som är förknippade med extremt stora belastningar är det samtidigt viktigt att kullagerhållaren är mycket stark och inte gör att funktionen för den enskilda applikationen försämras.

Specialutvecklad komposit – Ett självklart materialval för kullager

Kullager är utformade för att minska centrifugalkraft, buller och slitage. De mekaniska funktionerna ställer extremt höga krav på de material som kullager tillverkas av.

Kullagerhållare får inte skapa friktion utan måste vara starka, motståndskraftiga, lätta och tillverkade med mycket små toleranser och en hög grad av rundhet.

Vi kan uppfylla alla dessa krav. Detta är bland annat möjligt eftersom vi gör kullagerhållarna i vårt finaste bomullsbaserade kompositmaterial, Etronax MMMF. Etronax MMMF har utvecklats just för att tillgodose de många mekaniska krav som bland annat ställs på kullager. Detta material är av mycket hög kvalitet och har alla de egenskaper som krävs för kullagerhållare. Upptäck de många fördelarna med Etronax här.

Toleranser är avgörande för kullagerhållare

För att säkerställa att kullagret kan rotera smidigt är det mycket viktigt att alla enskilda delar av kullagret, inklusive kullagerhållaren, är utformade och tillverkade så att de olika måtten passar perfekt ihop. Toleranser är avgörande här.

Vissa material är så grova att det inte går att uppnå rätt toleranser under bearbetning – oavsett hur exakt bearbetningen än utförs. Etronax MMMF har en extremt fin materialkvalitet som gör det möjligt att uppnå exceptionella toleranser under bearbetning, vilket naturligtvis görs av kompetenta och engagerade medarbetare med hjälp av ett exakt och högteknologiskt CNC-bearbetningssystem.

Under bearbetningen blir varje detalj exakt efterbehandlad för att säkerställa att kullagerhållarna matchar dina behov till perfektion.

Elektro-Isola – Din erfarna partner

Som specialister på utveckling, produktion och bearbetning av kompositmaterial för både elektroniska och mekaniska komponenter, kan du alltid vara säker på ett professionellt och perfekt resultat som uppfyller alla dina specifika behov.

Vi har över 100 års erfarenhet inom branschen, och som en av världens ledande leverantörer av kompositmaterial i särklass vet vi hur viktiga även de minsta detaljerna är.

Dina fördelar

  • Avancerad CNC-bearbetning
  • Mer än 100 års erfarenhet
  • Specialutvecklade material

Egenskaper

Friktionsdämpande

Lämpligt för komponenter där det kan uppstå gnid- eller rullmotstånd.

Mekaniska egenskaper

Lämpligt för tillämpningar där materialen utsätts för mekaniska belastningar.

Slitstarkt

Motståndskraftigt material med lång livslängd.

Lätt att bearbeta

Med ett material som är lätt att bearbeta är möjligheterna oändliga.