altText

Transformatorer till tåg

Transformatorer till tåg kräver speciella komponenter

Transformatorer till tågindustrin och andra transportmedel baserade på elektrisk framdrivning kallas också ”traction transformers”. Dessa typer av transformatorer är avgörande för transportmedlets funktion, eftersom de fördelar stora mängder ström till motorerna i transportmedlet.

Detta kräver starka konstruktionsmaterial och komponenter som kan isolera elektriciteten. Eftersom dessa komponenter ofta är förknippade med ett brett spektrum av olika standarder är det också mycket viktigt att alla små toleranser upprätthålls till perfektion.

Vi har sedan 1921 utvecklat starka, lätta och elektriskt isolerande material som vi bearbetar till de komponenter du behöver för dina transformatorer till tåg. Vi garanterar alltid att vi levererar exakt det resultat du vill ha.

Elektrotekniska kompositmaterial – Det perfekta valet för transformatorer till tåg

I vårt materialsortiment har vi tre olika materialtyper: Etronit, Etronax och G-Etronax. Etronit och G-Etronax är våra elektriskt isolerande kompositmaterial som är baserade på papper respektive glas. Tack vare de goda elektrotekniska egenskaperna är det dessa material som vi använder som konstruktionsmaterial när vi tillverkar komponenter för transformatorer till tåg. Eftersom varje materialtyp finns i ett stort urval av kvaliteter är det alltid möjligt att hitta ett material som uppfyller alla krav du har på dina komponenter.

Beroende på typ av transformator är det Etronit B65 och G-Etronax EP 11 som oftast används för konstruktion av transformatorkomponenter. Båda har goda elektriska isolationsegenskaper, är lätta och har goda mekaniska egenskaper. G-Etronax är baserat på glas och är en exceptionellt beständig materialtyp. Det är i denna materialkategori som du hittar våra starkaste material med de högsta, beständiga elektrotekniska värdena.

Med hjälp av vår materialsökare kan du få en fullständig överblick över egenskaperna hos våra kompositmaterial, och du har möjlighet att ladda ner datablad för alla materialkvaliteter och deras specifika elektrotekniska och mekaniska värden. Om du har krav som inte kan uppfyllas av vårt standardsortiment har vi också möjlighet att utveckla ett kundspecifikt material som är exakt anpassat utifrån dina behov. Kontakta oss för att få mer information om möjligheterna med materialutveckling.

Uppnå rätt toleranser med hjälp av specialbearbetning

Tillverkning av en färdig komponent inkluderar både rätt materialval och rätt utformning av själva komponenten. För att uppfylla de höga toleranskraven är det viktigt att materialet är så lätt att bearbeta som möjligt och att bearbetningen utförs med rätt processer. Vi bearbetar dina komponenter för transformatorer till tåg med hjälp av avancerad CNC-teknik, som hanteras av operatörer med stor expertis och lång erfarenhet inom området. Endast det bästa är gott nog, och därför kan du alltid vara säker på att vi levererar komponenter med mycket små toleranser, och som naturligtvis uppfyller alla tillämpliga standarder inom området.

Electro-Isola – Din expert på kompositmaterial

Vi har i över 100 år utvecklat, producerat och bearbetat våra egna kompositmaterial, vilka alltid har kännetecknas av extremt hög kvalitet och att de är bland de absolut bästa på marknaden. Vi vet vad vi gör och det gynnar våra kunder varje gång en komponent behöver produceras, ett material utvecklas eller en lösning hittas. Vi hjälper dig gärna med att hitta en lösning på ditt problem. För oss är inga utmaningar för stora och vårt specialistteam är alltid redo att ta hand om din utmaning.

Eftersom vi själva tar hand om hela utvecklings- och produktionsprocessen har vi möjlighet att planera och anpassa processer till dina specifika krav, oavsett om du har speciella önskemål om material, bearbetning, leverans eller något helt annat. Kontakta oss för att få veta mer om de många möjligheterna. Vi ser fram emot att du hör av dig!

Dina fördelar

  • Specialutvecklade material
  • Elektrotekniska egenskaper
  • Spårbarhet och kvalitet

Egenskaper

Elektrotekniska egenskaper

Lämpligt för elektrisk isolering och andra elektriska tillämpningar.

Mekaniska egenskaper

Lämpligt för tillämpningar där materialen utsätts för mekaniska belastningar.

Slitstarkt

Motståndskraftigt material med lång livslängd.

Branscher

Har du ett unikt behov?

Kristian Heinemann

Head of Transformer Industry Components