altText

Styrringar

Styrringar – en viktig komponent i cylindrar

En styrring, ofta kallad kolvring, finns monterad i cylindrar som bland annat utgör en viktig komponent i motorer, pumpar och tryckkammare. I cylindern rör sig en kolv konstant i en uppåt- och nedåtgående rörelse, vilket får cylindern att fungera som en av utgångspunkterna för mekanisk rörelse i applikationen i fråga.

Kolvens rörelse i cylindern måste vara mycket exakt, och kolven får inte komma i kontakt med cylindern. Styrringar styr kolvar och kolvstänger i cylindrar, där de förhindrar kontakt mellan kolv och cylinder, minskar friktionen och samtidigt absorberar höga tvärgående belastningar.

Detta ställer mycket speciella krav på styrringarna, som bland annat måste vara extremt hållbara och kunna tåla aggressiva och dammiga miljöer samt smörjmedel, som ofta är en väsentlig del av cylindrarna.

Upptäck fördelarna med styrringar av kompositmaterial

Cylindrar är uppdelade i pneumatiska och hydrauliska cylindrar som drivs av gas/luft respektive vätska. Det är därför viktigt att styrringens material alltid fungerar optimalt i dessa miljöer. Vi tillverkar alltid styrringar i vårt bomullsbaserade kompositmaterial Etronax, som förutom att vara ett mycket lätt och starkt material också tål smörjning med både vatten, olja och fett.

Beroende på det individuella behovet tillverkar vi styrringarna i antingen Etronax MF, Etronax MF G, Etronax MMF eller Etronax DN. Alla materialen minskar bland annat friktionen, men Etronax MF G innehåller grafit som är självsmörjande, och därför förbättras den friktionsreducerande effekten med Etronax MF G. Båda kvaliteterna är extremt starka och uppfyller alla krav för att uppnå styrringarnas önskade egenskaper.

Om du vill veta mer om våra kompositmaterial är du varmt välkommen att kontakta vårt specialistteam eller hitta information om de specifika egenskaperna för materialen med hjälp av vår materialsökare.

Gradfria styrringar med små toleranser

Det är inte bara styrka och motståndskraft som är viktiga parametrar när man gör styrringar. Bearbetningen av de färdiga komponenterna är lika viktig för det slutliga resultatet. I cylindrar är komponenternas toleranser avgörande för den slutliga funktionen och effekten, och därför måste alla komponenter tillverkas med mycket snäva toleranser.

Vi bearbetar styrringarna med precision med hjälp av högteknologiska bearbetningssystem som hanteras av våra specialiserade och kvalitetsmedvetna medarbetare. När du beställer dina styringar från oss garanteras du därför ett perfekt resultat med en gradfri yta och mycket små toleranser.

Electro-Isola – Vi gör det enkelt för dig

Som specialister på kompositmaterial är du i trygga händer när du samarbetar med oss.

Eftersom vi tar hand om hela produktionsprocessen för dina komponenter – från produktion av själva kompositmaterialet till bearbetning och förpackning – kan vi alltid erbjuda en kundanpassad lösning. Oavsett om du har specifika önskemål för bearbetning, leverans eller något helt annat, skräddarsyr vi lösningen efter dina önskemål.

Du är alltid välkommen att kontakta oss för att få mer information om de många alternativen, så att vi kan sätta ihop lösningen tillsammans och skapa det största värdet för dig. Har du kanske en specifik utmaning som du letar efter en lösning på? Oavsett utmaningen är vi alltid redo att hitta den bästa lösningen för dig.

Dina fördelar

  • ISO 9001- och 14001-certificerat
  • Kundspecifik materialanpassning
  • Avancerad CNC-bearbetning

Egenskaper

Friktionsdämpande

Lämpligt för komponenter där det kan uppstå gnid- eller rullmotstånd.

Mekaniska egenskaper

Lämpligt för tillämpningar där materialen utsätts för mekaniska belastningar.

Självsmörjande

Den självsmörjande effekten minskar friktionen och ger materialet goda glidegenskaper.

Kan smörjas med fett

Materialet kan smörjas med fett för optimal effekt.

Kan smörjas med olja

Materialet tål en lång rad oljor och kan därför användas i många olika miljöer.

Slitstarkt

Motståndskraftigt material med lång livslängd.

Lätt att bearbeta

Med ett material som är lätt att bearbeta är möjligheterna oändliga.

Branscher