altText

Kompositmaterial

Avancerade kompositmaterial för alla tillämpningar  

Komposit är framtidens material. I en tid då starka, lätta och hållbara material är i fokus är kompositer det självklara alternativet. Det finns en rad starka skäl till det.

  • Kompositmaterial kan utvecklas för att passa alla behov och lösningar.
  • Eftersom elektricitet är avgörande för otaliga funktioner i vårt samhälle, är elektriskt isolerande material helt avgörande. Kompositmaterial kan ha elektriskt isolerande egenskaper, och på Elektro-Isola tillverkar vi några av världens bästa elektriskt isolerande kompositmaterial. Vi kan därför garantera ett material som aldrig sviker.  
  • Eftersom man kan uppnå extrema styrkor i kombination med mycket låg vikt, kan komposit med fördel även användas till mekaniska tillämpningar.
  • Dessutom kan komposit ha många olika egenskaper, t.ex. värme- och UV-beständighet, självsmörjande effekt samt mycket låg värmeutvidgningskoefficient. Hitta materialet med exakt de egenskaper du vill ha med hjälp av vår materialsökare, eller kontakta oss och få mer information om de många möjligheterna med högkvalitativa kompositmaterial.
  • Både de elektriska och mekaniska egenskaperna gör kompositer till ett självklart val när det gäller att välja konstruktionsmaterial.
  • Kompositmaterial kan bearbetas och efterbearbetas så att alla krav uppfylls – oavsett om det är enkomponent som har en dekorativ funktion eller inte. Vi kan bearbeta kompositmaterial till perfektion, och det är också möjligt att ytbehandla materialen enligt både funktionella och dekorativa behov.

Vilka är fördelarna med våra kompositmaterial?

Vi har utvecklat och producerat kompositmaterial av hög kvalitet sedan 1921. Våra kompositmaterial är baserade på till exempel papper, bomull och glas. Förutom lätthet och styrka har varje materialgrupp därför ett antal unika, övergripande egenskaper.  

Ursprungligen utvecklade vi produkterna som isolationsmaterial i elektrotekniska installationer, men applikationsmöjligheterna är oändliga och oavsett om du behöver elektrotekniska eller mekaniska egenskaper – eller kanske till och med något helt annat – hittar du ett material som matchar dina behov bland våra kompositer.  

Etronit och G-Etronax, som är våra pappers- och glasbaserade kompositer, är bland annat effektiva elektriska isolatorer, och bomullsbaserade Etronax har särskilt goda glid- och friktionsminskande egenskaper. Du kan lära dig mycket mer om EtronitEtronax och G-Etronax eller upptäcka de enskilda materialens specifika egenskaper genom att söka efter de krav du ställer på ett material med hjälp av vår materialsökare. Om du har frågorär du självklart välkommen att kontakta oss. 

Kompositmaterial anpassade efter dina behov  

Trots materialens olika egenskaper har de något gemensamt – de är utvecklade med kvalitet och kundens behov i fokus. Vi hanterar själva utvecklingen och tillverkningen av alla våra kompositmaterial. De genomgår många kvalitetstester under hela utvecklingsfasen, så att vi alltid kan garantera ett perfekt material med precis de avsedda egenskaperna.  

Om du har ett unikt behov eller ett materialbaserat problem som inte kan lösas med hjälp av vårt standardprogram, kan vi utveckla ett kundspecifikt material som är skräddarsytt för din specifika tillämpning. Vi är också specialister på avancerad bearbetning av kompositmaterial. Med kvalitet och din utmaning i fokus kan vi leverera exakt de komponenter du behöver.  

Du kan också få inspiration till användning av våra material till en lång rad olika komponenter. 

Din ledande leverantör av högkvalitativa kompositmaterial 

Hos oss är kunden alltid i centrum, och oavsett vilka frågor eller problem du har gör vi alltid vårt bästa för att du ska få ett perfekt resultat. Med mer än 100 års erfarenhet av utveckling och produktion är din nya lösning i säkra händer. Våra förstklassiga kompositmaterial kännetecknas av kvalitet, exakta egenskaper och ett hantverk i särklass.  

Våra anställda har specialiserade utbildningar inom sina specifika områden, och därför kan vi ge dig goda råd om vårt stora sortiment av kompositmaterial.  

Om du har frågor om våra material eller om utveckling av kundspecifika materialsammansättningar, är vi självklart alltid redo att ta ett snack. Och slutligen – kontakta oss så hjälper vi dig att nå ditt mål med rätt lösning.  

Hitta material

Ladda ner materialöversikt för plattor som pdf
Ladda ner materialöversikt för rör som pdf
Filtrera
Din sökning gav inga resultat
Pröva att ändra sökkriterier och försök igen
Filtrera
Din sökning gav inga resultat
Pröva att ändra sökkriterier och försök igen