altText

G-Etronax®

G-Etronax: Kompositmaterialet som har allt

Ofta beskriver vi G-Etronax som något av en allkonstnär. Med noggrant sammansatta hartser och glas som bas uppnås både exceptionell motståndskraft och fantastiska elektrotekniska egenskaper, vilket gör G-Etronax användbart för en mängd applikationer.

G-Etronax är otroligt starkt och behåller sin höga mekaniska hållfasthet även vid förhöjda temperaturer. Materialet har därför hög värmebeständighet och vissa typer av G-Etronax kan användas upp till 210 °C. Utvalda kvaliteter är också brandhämmande och de värmerelaterade egenskaperna gör G-Etronax till ett ytterst mångsidigt material.

I kombination med extremt goda elektriska isolationsegenskaper, låg vattenabsorption och god bearbetbarhet finns det nästan inga gränser för vad G-Etronax kan användas till.

Specialutvecklade hartser ger unika egenskaper

G-Etronax tillverkas på en bas av antingen glasväv eller glasmattor i kombination med ett av våra hartser som är speciellt utvecklat för att uppfylla de höga kraven på elektrotekniska och mekaniska egenskaper.

Det är hartset som definierar materialets slutliga egenskaper, och glaset fungerar som en förstärkning av hartset. För G-Etronax använder vi olika hartser som alla styr egenskaperna hos kompositmaterialet, till exempel:

  • Styrka
  • Elektriska egenskaper
  • Värmeisolationsegenskaper

Kontakta oss för att få veta mer om de många komplexa materialkompositionerna, så kan vi gemensamt hitta rätt lösning för dig.

Etronit, Etronax och G-Etronax – Vilket material är rätt för dig?

Under de senaste 100 åren har vi utvecklat dessa tre typer av kompositmaterial så att du alltid kan hitta ett material som kan tillgodose dina behov. Etronit, precis som G-Etronax, har elektrotekniska egenskaper och Etronax har uteslutande fantastiska mekaniska egenskaper.

Samtidigt finns det ett stort urval inom varje typ av material, som på grund av den kemiska sammansättningen har väldigt olika egenskaper.

Med vår materialsökare, som du hittar nedan, kan du ladda ner teknisk och säkerhetsmässig information om de många olika typerna av Etronit, Etronax och G-Etronax. Vi hjälper dig gärna att hitta rätt materiallösning, så kontakta våra skickliga och erfarna rådgivare.

Behöver du en skräddarsydd lösning?

Då har du kommit till rätt ställe. Vi utvecklar och producerar alla våra kompositmaterial själva, vilka sedan formas till rör eller plattor av våra kvalificerade medarbetare. Därefter bearbetas materialen av erfarna medarbetare med hjälp av högteknologisk och avancerad bearbetningsteknik. Eftersom alla steg i utvecklings- och produktionsprocessen hanteras av specialister, kan vi garantera hög kvalitet oavsett vilken lösning du vill ha.

Eftersom vi själva hanterar alla steg i produktionsprocessen – från utveckling av själva materialet till bearbetning av den slutliga komponenten – har vi möjlighet att sätta ihop precis den skräddarsydda lösning du behöver. Detta gäller också utvecklingen av skräddarsydda material – bara fantasin sätter gränser.

Kontakta oss gärna för att höra mer om de många möjligheterna med våra specialutvecklade kompositmaterial.

Fördelar med G-Etronax

  • Glasbaserad komposit
  • Våra allra starkaste material
  • Utmärkta elektriskt isolerande egenskaper

Egenskaper

Elektrotekniska egenskaper

Lämpligt för elektrisk isolering och andra elektriska tillämpningar.

Mekaniska egenskaper

Lämpligt för tillämpningar där materialen utsätts för mekaniska belastningar.

Värmebeständighet

Materialet är funktionellt och bevarar sina egenskaper även i förhöjda temperaturer.

Slitstarkt

Motståndskraftigt material med lång livslängd.

Lätt att bearbeta

Med ett material som är lätt att bearbeta är möjligheterna oändliga.

Vill du veta mer?

Prata med våra experter om toleranser, bearbetning, ytor och kundspecifika lösningar

Kontakta oss

Hitta material

Ladda ner materialöversikt för plattor som pdf
Ladda ner materialöversikt för rör som pdf
Filtrera
Din sökning gav inga resultat
Pröva att ändra sökkriterier och försök igen
Filtrera
Din sökning gav inga resultat
Pröva att ändra sökkriterier och försök igen